Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  Аналгетици

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на ANALGIN 500mg x 10 таблети блистер

  ANALGIN 500mg x 10 таблети блистер

  Метамизолот е пиразолонски дериват од групата ненаркотични аналгетици. Поседува аналгетично, антипиретично, антиинфламаторно и спазмолитично дејство. Ефектите на метамизол се остваруваат преку централни и периферни механизми. Централното дејство е резултат на потиснувањето на чувството за болка во централниот нервен систем и инхибирање на циклооксигеназата во мозокот. На периферијата, метамизолот ја инхибира синтезата на простагландините кои ги стимулираат ноцицепторите и предизвикуваат болка.
  46,00 ден
  Слика на BLOKMAX 200mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX 200mg x 10 филм обложени таблети

  Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  124,00 ден
  Слика на BLOKMAX Duo 200mg/500mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX Duo 200mg/500mg x 10 филм обложени таблети

  Блокмакс Дуо претставува комбиниран аналгетик. Содржи ибупрофен, којшто спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни (противвоспалителни) лекови (НСАИЛ), со аналгетично (против болка), антипиретично (против покачена температура) и со антиинфламаторно (противвоспалително) дејствување. Содржи и парацетамол, чие дејство е комплементарно со она на ибупрофенот. Двете компоненти делуваат синергистички.
  164,00 ден
  Слика на BLOKMAX FOR KIDS 100mg/ 5ml - 100ml орална суспензија

  BLOKMAX FOR KIDS 100mg/ 5ml - 100ml орална суспензија

  Суспензија со карактеристичен вкус и мирис на кајсија. Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  156,00 ден
  Слика на BLOKMAX Forte 400mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX Forte 400mg x 10 филм обложени таблети

  Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  149,00 ден
  Слика на CAFFETIN x 12 таблети

  CAFFETIN x 12 таблети

  Кафетин е комбиниран аналгетик.Aналгетичното дејство е докажано за парацетамолот, пропифеназонот и за кодеинот, додека кофеинот е помошна состојка која го подобрува дејството на другите состојки.
  74,00 ден
  Филтри Close
  Min: 46,00 ден Max: 164,00 ден
  ден46 ден164