Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ALKALOID

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Слика на ALKALAX - TAB 5mg x 20 гастрорезистентни таблети

  ALKALAX - TAB 5mg x 20 гастрорезистентни таблети

  АЛКАЛАКС-ТАБ е лаксатив со локално дејство кој нежно ги стимулира мускулите на дебелото црево. Ова доведува до брзо олеснување на опстипацијата, помагајќи му на телото да го врати својот вообичаен ритам.
  0,00 ден
  Слика на ALKAVIT FOLIC ACID 0.4mg x 30 филм обложени таблети

  ALKAVIT FOLIC ACID 0.4mg x 30 филм обложени таблети

  АЛКАВИТ® фолната киселина е неопходна за синтеза на нуклеопротеините и за хематопоеза. По ресорпцијата, фолната киселина брзо се редуцира на позициите 5, 6, 7 и 8 во својот активен метаболит-тетрахидрофолна киселина (фолинска киселина). Тетрахидрофолната киселина претставува коензим за различни метаболни процеси како што се: синтеза на пуринските и пиримидинските нуклеотиди, односно синтеза на DNK, конверзија на некои аминокиселини (претворање на хомоцистеин во метионин, претворање на серин во глицин) и синтеза на тимидилат.
  0,00 ден
  Слика на ALKAVIT VITAMIN E 100mg x 30 таблети за џвакање

  ALKAVIT VITAMIN E 100mg x 30 таблети за џвакање

  ALKAVIT® витамин Е е витамински препарат којшто содржи витамин Е (токоферол).
  0,00 ден
  Слика на ANALGIN 500mg x 10 таблети блистер

  ANALGIN 500mg x 10 таблети блистер

  Метамизолот е пиразолонски дериват од групата ненаркотични аналгетици. Поседува аналгетично, антипиретично, антиинфламаторно и спазмолитично дејство. Ефектите на метамизол се остваруваат преку централни и периферни механизми. Централното дејство е резултат на потиснувањето на чувството за болка во централниот нервен систем и инхибирање на циклооксигеназата во мозокот. На периферијата, метамизолот ја инхибира синтезата на простагландините кои ги стимулираат ноцицепторите и предизвикуваат болка.
  46,00 ден
  Слика на ALVEN 40gr cream

  ALVEN 40gr cream

  Хепаринот, кој е главна супстанција во препаратот, се наоѓа и во човечкиот организам и манифестира антикоагулантно и антитромботично дејство. Понатаму, дејствува антагонистички на некои ендогени трансмитери (хистамин, серотонин, ацетилхолин), од каде што произлегува и неговото антиинфламаторно, антиедематозно, умерено спазмолитично и антиалергиско дејство. Комбинацијата со декспантенол и алантоин овозможува поголема апсорпција на хепаринот.
  179,00 ден
  Слика на ALVEN 40gr gel

  ALVEN 40gr gel

  Хепаринот, кој е главна супстанција во препаратот, се наоѓа и во човечкиот организам и манифестира антикоагулантно и антитромботично дејство. Понатаму, дејствува антагонистички на некои ендогени трансмитери (хистамин, серотонин, ацетилхолин), од каде што произлегува и неговото антиинфламаторно, антиедематозно, умерено спазмолитично и антиалергиско дејство. Комбинацијата со декспантенол и алантоин овозможува поголема апсорпција на хепаринот.
  179,00 ден
  Слика на BETADINE 10% 100ml раствор за кожа

  BETADINE 10% 100ml раствор за кожа

  Бетадине растворот за дезинфекција и чистење на кожата како активен принцип содржи повидон-јод, комплексно соединение на поливинил пиролидонот и јод. Овој комплекс претставува јодофор, каде што поливинил пиролидонот служи како пренесувач на јодот. Во допир со кожата и слузокожата јодот полека се ослободува од комплексот и пројавува силно дејство кон бактериите, вирусите, габите, протозоите и кон спорите. Дејството настапува непосредно по примената и трае подолго во однос на другите препарати на јод.
  180,00 ден
  Слика на BETADINE 1% 100ml раствор за промивање на уста и грло

  BETADINE 1% 100ml раствор за промивање на уста и грло

  Бетадине растворот за плакнење уста и грло како активен принцип содржи повидон-јод, комплексно соединение на поливинил пиролидонот и јод. Овој комплекс претставува јодофор, кадешто поливинил пиролидонот служи како пренесувач на јодот и ја овозможува неговата растворливост во вода. Во допир со слузокожата, јодот полека се ослободува од комплексот и дејствува како антисептик, односно дезинфициенс кон бактериите, вирусите, габите, протозоите и кон спорите. Бетадине растворот дејствува и како дезодоранс, отстранувајќи ја непријатната миризба од устата што може да потекнува од храна, алкохолни пијалаци, тутун и др
  176,00 ден
  Слика на BETADINE 200mg x 14 вагитории

  BETADINE 200mg x 14 вагитории

  Бетадине вагиториите како активен принцип содржат повидон-јод, комплексно соединение на поливинил пиролидонот и јод. Овој комплекс претставува јодофор, каде што поливинил пиролидонот служи како пренесувач на јодот. Во допир со слузокожата јодот полека се ослободува од комплексот и пројавува силно антимикробно и бактерицидно (грам-позитивни и грам-негативни бактерии), вируцидно, фунгицидно (Candida аlbicans) и протозоицидно (Trihomonas vaginalis) дејство.
  159,00 ден
  Слика на BLOKMAX 200mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX 200mg x 10 филм обложени таблети

  Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  124,00 ден
  Слика на BLOKMAX Duo 200mg/500mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX Duo 200mg/500mg x 10 филм обложени таблети

  Блокмакс Дуо претставува комбиниран аналгетик. Содржи ибупрофен, којшто спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни (противвоспалителни) лекови (НСАИЛ), со аналгетично (против болка), антипиретично (против покачена температура) и со антиинфламаторно (противвоспалително) дејствување. Содржи и парацетамол, чие дејство е комплементарно со она на ибупрофенот. Двете компоненти делуваат синергистички.
  164,00 ден
  Слика на BLOKMAX FOR KIDS 100mg/ 5ml - 100ml орална суспензија

  BLOKMAX FOR KIDS 100mg/ 5ml - 100ml орална суспензија

  Суспензија со карактеристичен вкус и мирис на кајсија. Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  156,00 ден
  Слика на BLOKMAX Forte 400mg x 10 филм обложени таблети

  BLOKMAX Forte 400mg x 10 филм обложени таблети

  Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.
  149,00 ден
  Слика на BLOKMAX 50mg/g - 50g гел

  BLOKMAX 50mg/g - 50g гел

  Гелот БлокМакс како активна супстанца содржи ибупрофен, кој спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и ги намалува воспалението и отекувањето.
  226,00 ден
  Слика на BRONLES 375mg x 30 капсули

  BRONLES 375mg x 30 капсули

  Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.
  156,00 ден
  Слика на BRONLES 250mg/5ml - 150ml перорален раствор

  BRONLES 250mg/5ml - 150ml перорален раствор

  Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.
  176,00 ден
  Слика на CAFFETIN x 12 таблети

  CAFFETIN x 12 таблети

  Кафетин е комбиниран аналгетик.Aналгетичното дејство е докажано за парацетамолот, пропифеназонот и за кодеинот, додека кофеинот е помошна состојка која го подобрува дејството на другите состојки.
  74,00 ден
  Слика на CAFFETIIN COLD max x 10 еднодозни кесички прашок за перорален раствор

  CAFFETIIN COLD max x 10 еднодозни кесички прашок за перорален раствор

  Caffetin COLDmax претставува комбиниран препарат кој содржи две активни супстанции, парацетамол и фенилефрин. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната температура. Фенилефринот, пак, ја намалува назалната конгестија, со што овозможува проодност во носот и во дишните патишта.
  230,00 ден
  Слика на CAFFETIN COLD Plus x10 филм обложени таблети

  CAFFETIN COLD Plus x10 филм обложени таблети

  Caffetin Cold plus претставува комбиниран препарат којшто содржи повеќе активни супстанции. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната тампература. Псевдоефедринот ја намалува назалната конгестија овозможувајќи проодност во носот и во дишните патишта. Декстрометорфанот, пак, ја ублажува кашлицата предизвикана од слаба иритација на грлото и на дишните патишта. Витаминот Ц го поттикнува имунолошкиот систем.
  149,00 ден
  Филтри Close
  Min: 0,00 ден Max: 230,00 ден
  ден0 ден230