Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  FOLIC ACID 400mcg x 200 таблети

  Производител: JAMIESON
  FOLIC ACID (Фолната киселина) е вид на витамин Б кој е потребен за нормален развој на фетусот. Тој придонесува за развој на мајчиното ткиво во текот на бременоста, синтеза на амино киселини, формирање на крвта, хомоцистеинскиот метаболизам, нормално психолошко функционирање, функционирање на имунолошкиот систем и намалување на заморот и исцрпеноста. Исто така игра улога во клеточната делба. JAMIESON ФОЛНА КИСЕЛИНА помага во превенција на дефекти на невралната туба, се употребува пред забременување и во текот на бременоста.
  430,00 ден
  i h
  *
  *
  *