Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL CARDIO (прашок + таблети + капсули)

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol Cardio® е граничен производ за специјална медицинска намена. Orthomol Cardio® е соодветен за диетарен менаџмент на пациенти со болести на кардиоваскуларниот систем, како атеросклероза/ коронарна срцева болест, срцеви аритмии и срцева слабост. Пакување од 30 дневни дози Една кесичка (=дневна доза) содржи 15gr прашок плус 1таблета/3 капсули (3,3g
  SKU: 4260022693758
  3.600,00 ден
  i h

  Состав:

  Количина по дневна доза

  %дневни вредности*

  Витамини

  Vitamin A

  0.75

  mg

  80

  %

  Vitamin C

  530

  mg

  590

  %

  Vitamin E (containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  150

  mg

  1000

  %

  Vitamin B1

  4

  mg

  330

  %

  Vitamin B2

  5

  mg

  385

  %

  Niacin

  50

  mg

  280

  %

  Vitamin B6

  5

  mg

  330

  %

  Vitamin B12

  0.009

  mg

  320

  %

  Vitamin D3

  0.015

  mg

  40

  %

  Folic acid

  0.8

  mg

  130

  %

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Biotin

  0.15

  mg

  500

  %

  Минерали и елементи во трагови

  Magnesium

  180

  mg

  55

  %

  Selenium

  0.05

  mg

  80

  %

  Zinc

  10

  mg

  95

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  Copper

  1

  mg

  75

  %

  Chromium

  0.06

  mg

  200

  %

  Molybdenum

  0.06

  mg

  120

  %

  Iodine

  0.15

  mg

  70

  %

  Амино киселини

  L-lysine

  500

  mg

  **

  L-arginine

  125

  mg

  **

  Acetyl cysteine

  80

  mg

  **

  Секундарни метаболити

  Polyphenols, вклучувајќи

  88

  mg

  **

  OPC (oligomeric proanthocyanidins)

  10

  mg

  **

  Resveratrol

  1

  mg

  **

  Kakaopolyphenole

  50

  mg

  **

  Bioflavonoids (од цитруси)

  5

  mg

  **

  Mixed carotenoids

  5

  mg

  **

  (containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  Есенцијални масни киселини и микронутриенти

  Omega 3 fatty acid

  500

  mg

  **

  Coenzyme Q10

  15

  mg

  **

  L-Carnitine

  200

  mg

  **

  Taurin

  300

  mg

  **

  * % дневните вредности се базираат на 2,000 калории

  ** дневната вредност не е утврдена

  Индикации:

  Orthomol® Cardio е наменет за сите луѓе кои сакаат да ја надополнат својата исхрана со микронутриенти - да ја одржат нормалната работа на срцето и крвните садовите. Содржи компоненти кои придонесуваат за здраво срце и крвни садови. Благотворниот ефект се добива со дневен внес на 250 мг ЕРА и DHA. Витаминот Б6, витаминот Б12 и фолната киселина, исто така, придонесуваат за нормален метаболизам на хомоцистеинот. Рибофлавинот (витамин Б2), витаминот Ц и витаминот Е, како и бакарот, манганот, селенот и цинкот придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес.

  Значајни микронутриенти се: resveratrol И OPC од грозје кои шититат од слободни радикали и сузбиваат атеросклероза; полифеноли од какао зрна - антиоксиданси со антиатероген ефект и со благотворни ефекти на васкуларната фунцкија; Omega-3 масни киселини – инхибираат агрегација на тромбоцити и L-карнитин и коензим- Q10 – подобруваат создавање на енергија.

  Начин на примена:

  Растворете ја содржината на едно пакување (= дневна доза) во 100-150 ml негазирана вода или сок и земајте ја секој ден за време на или по оброк, заедно со таблетата и капсулите. Се препорачува Orthomol® Cardio да се зема секојдневно и подолг временски период, за да се задоволат зголемените потреби од микронутриенти.

  *
  *
  *