Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL IMMUN прашок

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Immun е комбинација на витамини, елементи во трагови и фитонутриенти за зајакнување и подршка на имуниот систем. Пакување од 30 дневни дози, во форма на прашок (15gr).
  SKU: 4260022691082
  3.100,00 ден
  i h

  Состав:

   

   Количина по дневна доза

  % Дневни вредности*

  Витамини

  Vitamin A

  0.45

  mg

  50

  %

  Vitamin C

  950

  mg

  1.055

  %

  Vitamin E(containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  150

  mg

  1.000

  %

  Vitamin B1

  25

  mg

  2.083

  %

  Vitamin B2

  25

  mg

  1.923

  %

  Niacin

  60

  mg

  375

  %

  Vitamin B6

  20

  mg

  1.333

  %

  Vitamin B12

  0.006

  mg

  214

  %

  Vitamin K1

  0.06

  mg

  50

  %

  Vitamin D3

  0.005

  mg

  33

  %

  Folic acid

  0.8

  mg

  133

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Biotin

  0.165

  mg

  550

  %

  Елементи во трагови

  Selenium

  0.05

  mg

  83

  %

  Iron

  8

  mg

  100

  %

  Zinc

  10

  mg

  110

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  %

  Copper

  0.5

  mg

  38

  %

  Chromium

  0.03

  mg

  25

  %

  Molybdenum

  0.06

  mg

  120

  %

  Iodine

  0.15

  mg

  68

  %

  Bioflavonoids (од ццитруси)

  5

  mg

  **

  Mixed carotenoids(containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  5

  mg

  **

  * % Дневни вредности базирани на 2,000 калории
  ** % Дневната вредност не е утврдена

  Индикации:

  При состојби на намален имунитет како:  акутни и хронични заболувања на респираторниот тракт,  стрес на работа и во приватниот живот,  стрес причинет од загадувачи на животната средина, неухранетост , По операција (во текот на конвалидација), слабеење на имунитет поради стареење, имунолошки недостатоци поврзани со исхраната (пр. поради рекурентни инфекции).

  Начин на употреба:

  Растворете ја содржината на едно пакување (= дневна доза) во 100-150 ml негазирана вода или сок и земајте ја секој ден за време на или по оброк, заедно со таблетата и капсулата. Микронутриентите се потребни секојдневно, па согласно тоа се препорачува редовна употреба во подоилг временски период.

  *
  *
  *
  Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија
  Слика на MELATONIN PURA x 120 микротаблети

  MELATONIN PURA x 120 микротаблети

  Мелатонинот допринесува за да се намали времето кое е потребно за да настане сон и да се олесни ефектот од џет-лет. Делува како инфламаторен суспресор и супресор на оксидативен стрес. Поради овие ефекти има импликација во патогенезата на COVID-19.
  290,00 ден
  Слика на SYNERGY ZINK 15mg x 60 таблети

  SYNERGY ZINK 15mg x 60 таблети

  Цинкот е минерал кој е од витално значење за секојдневните физиолошки процеси. Како катализатор на над 100 ензимски реакции, метаболни процеси и учество во синтеза на протеини, спаѓа во групата на есенцијални минерали кои се потребни секојдневно да се внесуваат преку исхраната или преку додатоци на исхрана. Цинкот е моќен минерал кој ни е потребен за здрав имун систем, за правилна функцијата на тироидните хормони, половите хормони и за одржување на нормално ниво на глукоза во крвта (инсулинот). Помага при метаболизмот на разградба на јаглехидратите за енергија, но и во одржувањето на здравјето на кожата и ноктите. Игра значајна улога и при делбата и растењето на клетките, при заздравувањето на раните. Неговото дејство се должи на антиоксидативната моќ на овој минерал, што резултира со уништување на слободните радикали кои се причина за повеќе заболувања, како и за предвремено стареење.
  590,00 ден
  Слика на SYNERGY VITAMIN D3 2000IU x 30 меки капсули
  Слика на VITAMIN D3 2000IU x 60 капсули

  VITAMIN D3 2000IU x 60 капсули

  Витамин Д3 е есенцијален за соодветен развој и одржување на здрави коски. Обезбедува подршка за соодветно функционирање на мускулите и на имуниот систем. Обезбедува соодветна апсорпција на калциум и фосфор, со што се одржуваат нормални нивоа на калциум во крвта и има улога во процесот на делба на клетките.
  319,00 ден
  Слика на ORTHOMOL VITAL F (прашок + таблети + капсули)

  ORTHOMOL VITAL F (прашок + таблети + капсули)

  Orthomol® Vital f е граничен производ за жени за менаџирање на хроничен замор, burn-out синдром, болести асоцирани со стрес со метаболни нарушувања. Специфичната ортомолекуларна комбинација на микронутриенти во Orthomol® Vital f ги обезбедува микронутриентите што се важни за нервниот систем и енергетскиот метаболизам.
  3.300,00 ден