Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL IMMUN вијали

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Immun е комбинација на витамини, елементи во трагови и фитонутриенти за зајакнување и подршка на имуниот систем. Пакување од 30 вијали (течност за пиење) од 20ml плус две таблети
  3.700,00 ден
  i h

  Состав:

   

   Количина по дневна доза

  % Дневни вредности*

  Витамини

  Vitamin A

  0.45

  mg

  50

  %

  Vitamin C

  950

  mg

  1.055

  %

  Vitamin E(containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  150

  mg

  1.000

  %

  Vitamin B1

  25

  mg

  2.083

  %

  Vitamin B2

  25

  mg

  1.923

  %

  Niacin

  60

  mg

  375

  %

  Vitamin B6

  20

  mg

  1.333

  %

  Vitamin B12

  0.006

  mg

  214

  %

  Vitamin K1

  0.06

  mg

  50

  %

  Vitamin D3

  0.005

  mg

  33

  %

  Folic acid

  0.8

  mg

  133

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Biotin

  0.165

  mg

  550

  %

  Елементи во трагови

  Selenium

  0.05

  mg

  83

  %

  Iron

  8

  mg

  100

  %

  Zinc

  10

  mg

  110

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  %

  Copper

  0.5

  mg

  38

  %

  Chromium

  0.03

  mg

  25

  %

  Molybdenum

  0.06

  mg

  120

  %

  Iodine

  0.15

  mg

  68

  %

  Bioflavonoids (од ццитруси)

  5

  mg

  **

  Mixed carotenoids(containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  5

  mg

  **

  * % Дневни вредности базирани на 2,000 калории
  ** % Дневната вредност не е утврдена

  Индикации:

  При состојби на намален имунитет како:  акутни и хронични заболувања на респираторниот тракт,  стрес на работа и во приватниот живот,  стрес причинет од загадувачи на животната средина, неухранетост , По операција (во текот на конвалидација), во  стареење, имунолошки недостатоци поврзани со исхраната,пр. поради рекурентни инфекции.

  Начин на употреба:

  Земајте ја содржината од едно шише, подготвена за пиење (=дневна доза) секој ден со или по оброк. Добро протресете пред употреба. Препорачуваме редовна употреба на долгорочна основа, затоа што на организмот му требаат микронутриенти секој ден.

  *
  *
  *
  Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија
  Слика на ALOE VERA + NONI 1L

  ALOE VERA + NONI 1L

  Комбинацијата Алое Вера + Нони има подобро прочистувачко, смирувачко, енергетско дејство, корисни се за гастроинтестиналниот тракт, даваат поддршка на имунолошкиот систем и придонесуваат за општа балгосостојба.
  1.089,00 ден
  Слика на DOC VITAMIN D3 1000IU X 60TABL

  DOC VITAMIN D3 1000IU X 60TABL

  Doc Vitamin D3 1000 IU– 60 таблети додаток во исхраната кој содржи витамин Д3, за силни коски и јак имунолошки систем. Храна за посебни медицински намени
  285,00 ден
  Слика на ORTHOMOL VITAL F (прашок + таблети + капсули)

  ORTHOMOL VITAL F (прашок + таблети + капсули)

  Orthomol® Vital f е граничен производ за жени за менаџирање на хроничен замор, burn-out синдром, болести асоцирани со стрес со метаболни нарушувања. Специфичната ортомолекуларна комбинација на микронутриенти во Orthomol® Vital f ги обезбедува микронутриентите што се важни за нервниот систем и енергетскиот метаболизам.
  3.300,00 ден
  Слика на CH ALPHA VIALI X30

  CH ALPHA VIALI X30

  CH-ALPHA-Иновативен начин на подобрување на здравјето на зглобовите! Поттикнува регенерација на р’скавицата!CH-ALPHA е колаген што содржи биоактивни колагенски пептиди,уникатна комбинација на амино киселини, неопходни за изградбата на р’скавичното ткиво.CH-ALPHA е природен продукт со комбинација на амино киселини ИДЕНТИЧНА на онаа во колагенот во меѓуклеточниот матрикс на зглобовите во телото.
  3.471,00 ден