Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL Junior C Plus x 90 таблети за џвакање

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Immun junior C plus е граничен производ, кој содржи комбинација на микронутритиенти соодветни за деца за подршка на имуниот систем. Витамини, фитонутриенти и елементи во трагови за менаџирање на чести рекурентни инфекции кај деца постари од 4 години. Пакување за 30 дена. Пакување со 90 таблети за џвакање со вкус, организирани во 30 пакетчиња кои содржат по 3 таблети за џвакање (=дневна доза)
  SKU: 4260022694038
  2.400,00 ден
  i h

  Состав:

  Содржина по дневна доза

   

  % Дневни вредности

  Витамини

  Vitamin A

  0.3

  mg

  75

  %

  Vitamin C

  200

  mg

  800

  %

  Vitamin E(containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  36

  mg

  515

  %

  Vitamin B1

  1.2

  mg

  200

  %

  Vitamin B2

  2.1

  mg

  350

  %

  Niacin

  18

  mg

  225

  %

  Vitamin B6

  1.8

  mg

  300

  %

  Vitamin B12

  0.005

  mg

  415

  %

  Vitamin K1

  0.05

  mg

  90

  %

  Vitamin D3

  0.01

  mg

  **

  Folic acid

  0.2

  mg

  **

  Pantothenic acid

  12

  mg

  400

  %

  Biotin

  0.1

  mg

  830

  %

  Минерали и елементи во трагови

  Calcium

  120

  mg

  15

  %

  Magnesium

  60

  mg

  45

  %

  Selenium

  0.01

  mg

  30

  %

  Iron

  6

  mg

  60

  %

  Zinc

  3

  mg

  60

  %

  Manganese

  0.75

  mg

  **

  %

  Copper

  0.5

  mg

  115

  %

  Chromium

  0.01

  mg

  65

  %

  Molybdenum

  0.02

  mg

  90

  %

  Iodine

  0.05

  mg

  55

  %

  Секундарни метаболити

  Bioflavonoids (од цитруси)

  3

  mg

  **

  Mixed carotenoids  (containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  3

  mg

  **

  * % Дневни вредности базирани на 2,000 калории
  ** Дневните вредности не се утврдени

  Индикации:

  При состојби на намален имунитет (пр. рекурентни инфекции на средно уво) и подршка на имуниот систем во сезона на грип и настинки.

  Витамин Е, Витамин Ц и комбинирани каротеноиди вршат неутрализација на слободни радикали. Имаат улога на антиоксиданси, кои обезбедуваат заштита на клетките.

  Цинк, селен, манган, бакар и железо влијаат на активноста на клетките на имуниот систем, како важни компоненти за антиоксидативните ензими.

  Витамините од групата Б го подржуваат енергетскиот метаболизам, а витамин А е значаен за интегритетот на кожата и мукозните мембрани.

  Витамин Д учествува во модулирање на имуните клетки и го подобрува имунолошкиот статус.

  Начин на примена:

  Земајте ја содржината од едно пакување (=дневна доза) секој ден, за време на или после оброк. Дневната доза може да се распредели неколку пати во текот на денот или може  се земе оддеднаш.

  Се препорачува да се зема редовно и во текот на подолг  временски период.

  *
  *
  *