Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL NATAL(прашок + капсули)

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Natal е граничен производ наменет за периодот пред бременост, во текот на бременоста и после бременоста, за време на лактација. При планирање на бременост , значајно е на телото да му ја обезбедите соодветна потреба од витамини, минерали и елементи во трагови, затоа што тоа има поволен ефект на фертилноста. Содржи микронутриенти значајни за правилен развој на фетусот, а после породувањето бебето се снабдува со нив преку мајчиното млеко. Пакување за 30 дена. 1 дневна доза= 1 ќесичка прашок (14gr) плус 3 капсули (1,6gr)
  SKU: 4260022691143
  3.350,00 ден
  i h

  Состав:

   

  Количина на дневна доза

  % дневни вредности

  Витамини

  Vitamin A

  333

  µg

  Vitamin D

  15

  µg

  40

  %

  Vitamin E

  36

  mg

  240

  %

  Vitamin K

  60

  µg

  50

  %

  Vitamin C

  110

  mg

  120

  %

  Vitamin B1 (Thiamin)

  3

  mg

  250

  %

  Vitamin B2 (Riboflavin)

  3.5

  mg

  270

  %

  Niacin

  36

  mg

  200

  %

  Vitamin B6

  5

  mg

  335

  %

  Folic acid

  500

  µg

  85

  %

  Vitamin B12

  9

  µg

  320

  %

  Biotin

  150

  µg

  500

  %

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Минерали и елемеити во трагови 

  Calcium

  400

  mg

  35

  %

  Magnesium

  180

  mg

  55

  %

  Iron

  5

  mg

  60

  %

  Zinc

  5

  mg

  220

  %

  Copper

  1000

  µg

  80

  %

  Selenium

  30

  µg

  50

  %

  Chromium

  60

  µg

  200

  %

  Molybdenum

  80

  µg

  160

  %

  Iodine

  150

  µg

  70

  %

  Есенцијални масни киселини

  Omega-3 fatty acids , вклучувајќи

  360

  mg

  ***

  Docosahexaenic acid (DHA)

  300

  mg

  ***

  Eicosapentaenic acid (EPA)

  40

  mg

  ***

  Бактериски култура на млечна киселина

  inlcuding: Lactococcus lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum

  3 x 10⁹CFU

  °°°°

  ***

  * % дневни вредности базирани на 2,000 калории
  ** Дневните вредности не се утврдени
  °°°° CFU = Colony Forming Units- мерка за одржливи броеви на колоногени клетки.

  Индикации: 

  Одржување на здрава бременост и обезбедување на соодветен раст и развој на бебето.

  Докозохексанска киселина учествува во нормален развој на мозокот и видот на фетусот и новороденчето. Железото обезбедува соодветно формирање на црвени крвни клетки и хемоглобин. Калциум, магнезиум, цинк, железо, витамин Д, витамин Б12 и фолна киселина играат значајна улога во процесот на делба на клетките.

  Витамин Ц, витамин Б6, витамин Б12, витамин Д, фолна киселина, железо, цинк, селен и бакар допринесуваат за нормално функционирање на имуниот систем. Калциум е значаен за одржување на здрави коски, а витамин Д е значаен за соодветна апсорпција/ искористување на калциум.

  Начин на примена:

  Растворете ја содржината од едно пакетче (=дневна доза) во 150-200 ml негазирана вода или сок и земајте ја во текот на или после оброкот, секој ден. Дополнилно со ова, земете ги и кафеавите капсули (омега-3- масни киселини, витамин Е, елементи во трагови) и белата капсула, која содржи бактериски култури на млечна киселина. Дневната доза може да ја земате во различно време со оброци во текот на денот.

  *
  *
  *