Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL OSTEO x 30 кесички прашок

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Osteo содржи комбинација на микронутриенти значајни за коските. Содржи витамин Д и калциум кои учествуваат во одржување на нормална структура на коските. Витамин Д придонесува за нормална апсорбција/искористување на калциумот и фосфорот, како и за одржување на нормално ниво на калциум во крвта. Калциум е потребен за одржување на нормални коски. Витамин Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на коските. Витамин Ц, цинк, бакар и манган придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. Пакување за 30 дена, кое содржи 30 кесички прашок (15gr) 1 кесичка прашок= дневна доза
  SKU: 4260022691167
  2.600,00 ден
  i h

  Состав:

  Количини на дневна доза

  % Дневни вредности

  Calcium

  600

  mg

  75

  %

  Витамини

  Vitamin D3

  20

  mcg

  400

  %

  Vitamin K1

  200

  mcg

  170

  %

  Vitamin C

  120

  mg

  135

  %

  Vitamin B6

  3

  mg

  200

  %

  Vitamin B12

  10

  mcg

  355

  %

  Folic acid

  400

  mcg

  65

  %

  Елементи во трагови

  Zinc

  9

  mg

  80

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  %

  Copper

  1000

  mcg

  80

  %

  Fluoride

  1

  mg

  25

  %

  Алкализирачки супстанции

  Tri-potassium citrate, with

  3.24

  g

  **

  %

  Potassium

  1.17

  g

  **

  %

  Citrate

  1.89

  g

  **

  %

  Neutralizing basic power

  30

  mEq

  **

  %

  *% Дневнивредностибазиранина 2,000 калории

  **Дневнитевредностинесеутврдени

  Индикации:

  за одржување на нормални коски, за превенција од остеопороза и справување со остеопороза.

  Начин на примена:

  Растворете ја содржината од еден пакетче од Orthomol®Остео прашок во 150–200ml негазирана вода (=1чаша)и испијте го во текот на или после оброкот.

  *
  *
  *