Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL SPORT (вијали+ таблети + капсули)

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Sport е граничен прозивод за подршка на физичкиот перформанс, издржливост и регенерација. Содржи балансирана комбинација на микронутриенти за физички активни лица есенцијални за оптимизиран перформанс. Магнезиум и калциум придонесуваат за нормална функција на мускулите. Б витамините и различните минерали придонесуваат за нормален енергетски метаболизам. Содржи L-карнитин, коензим Q10 и омега-3 масни киселини. Пакување за 30 дена. 1 дневна доза се состои од 1 вијала (течност спремна за пиење) од 20 ml и 1 таблета/1 капсула (1,6gr)
  SKU: 4260022694830
  4.100,00 ден
  i h

  Состав:

   

  Количина на дневна доза

  % дневни вредности

  Витамини

  Vitamin A

  750

  µg

  80

  %

  Vitamin D

  15

  µg

  120

  %

  Vitamin E

  36

  mg

  240

  %

  Vitamin K

  60

  µg

  200

  %

  Vitamin C

  300

  mg

  335

  %

  (containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  Vitamin B1 (Thiamin)

  3

  mg

  250

  %

  Vitamin B2 (Riboflavin)

  3.6

  mg

  275

  %

  Niacin

  35

  mg

  195

  %

  Vitamin B6

  5

  mg

  335

  %

  Vitamin B12

  9

  µg

  320

  %

  Folic acid

  500

  µg

  85

  %

  Biotin

  150

  µg

  500

  %

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Минерали и елементи во трагови

  Calcium

  200

  mg

  15

  %

  Magnesium

  150

  mg

  45

  %

  Iron

  5

  mg

  60

  %

  Zinc

  5

  mg

  45

  %

  Copper

  1000

  µg

  75

  %

  Selenium

  30

  µg

  50

  %

  Chromium

  30

  µg

  100

  %

  Molybdenum

  50

  µg

  100

  %

  Iodine

  100

  µg

  45

  %

  Фитонутриенти

  Citrus bioflavonoids

  5

  mg

  **

  Beta-carotene

  2

  mg

  **

  Lutein

  800

  µg

  **

  Lycopene

  200

  µg

  **

  Есенцијални масни киселини

  Omega-3 fatty acids, вклучувајќи

  150

  mg

  **

  Docosahexaenoic acid (DHA)

  50

  mg

  **

  Eicosapentaenoic acid (EPA)

  80

  mg

  **

  Други микронутриенти

  L-Carnitin

  300

  mg

  **

  Coenzym Q10

  15

  mg

  **

  * % дневни вредности базирани на 2,000 калории
  ** Дневните вредности не се утврдени

  Индикации:

  За физички активни лица кои имаат зголемена потреба од витамини, минерали и елементи во трагови. Б витамини го подобруваат енергетскиот метаболизам, Л-карнитин обезбедува енергија од масни киселини, коензим Q-10 е значаен за оксидативна фосфорилизација во митохиндиите, а магнезиум за соодветна мускулна контракција и спроведување на нервни стимули.

  Начин на примена:

  Земајте ја течноста од вијалата (=дневна доза) заедно со таблетата и капсулата, секој ден, за време на или после оброк. Се препорачува  да се зема пред или после спортски активности. Пред употреба да се протресе вијалата.

   

  *
  *
  *