Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL VITAL M (прашок + таблета + капсули)

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Vital m е граничен производ за мажи за менаџирање на хроничен замор, burn-out синдром, болести асоцирани со стрес со метаболни нарушувања. Специфичната ортомолекуларна комбинација на микронутриенти во Orthomol® Vital m ги обезбедува микронутриентите што се важни за нервниот систем и енергетскиот метаболизам. Едно пакување содржи 30 дневни дози. 1 дневна доза се состои од 15gr прашок плус 1 таблета и 2 капсули (1,9gr)
  SKU: 4260022691235
  3.300,00 ден
  i h

  Состав:

   

   Количина за дневна доза

  % Дневни вредности*

  Витамини

   

   

   

   

  Vitamin A

  450

  µg

  50

  %

  Vitamin C

  530

  mg

  590

  %

  Vitamin E (containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  150

  mg

  745

  %

  Vitamin B1

  25

  mg

  2.080

  %

  Vitamin B2

  25

  mg

  1.920

  %

  Niacin

  60

  mg

  335

  %

  Vitamin B6

  20

  mg

  1.335

  %

  Vitamin B12

  6

  µg

  215

  %

  Vitamin K1

  60

  µg

  50

  %

  Vitamin D3

  15

  µg

  150

  %

  Folic acid

  400

  µg

  135

  %

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Biotin

  165

  µg

  550

  %

  Минерали и елементи во трагови

   

   

   

   

  Magnesium

  150

  mg

  31

  %

  Selenium

  50

  µg

  80

  %

  Iron

  8

  mg

  100

  %

  Zinc

  10

  mg

  90

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  %

  Copper

  500

  µg

  40

  %

  Chromium

  30

  µg

  100

  %

  Molybdenum

  60

  µg

  85

  %

  Iodine

  150

  µg

  70

  %

  Секундарни метаболити

  Bioflavonoids (од цитруси)

  5

  mg

  **

  Mixed carotenoids (containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  5

  mg

  **

  Omega-3 fatty acids

  600

  mg

  **

  * % дневни вредности се базираат на 2,000 калории

  ** Дневните вредности не се утврдени

  Индикации: 

  Комбинација на микронутриенти за нервниот систем и енергетски метаболизам. Луѓето кои се многу зафатени, постојано под стрес или екстремно активно живеат имаат зголемена потреба од микронутриенти. Само комплекс и добро балансирана комбинација на микронутриенти може да му помогне на организмот да се справи многу поефективно со стресот  и да ги обезбеди неговите потреби за „полнење на батериите“. Orthomol® Vital m обезбедува:

  • Витамин Ц, рибофлавин (витамин Б2), витамин Б6, витамин Б12, фолна киселина, ниацин, пантотенска киселина и магнезиум придонесуваат за намалување на заморот и исцрпеноста.
  • Тиамин (витамин Б1), рибофлавин (витамин Б2), витамин Б6, витамин Б12, пантотенска киселина, ниацин, витамин Ц, биотин, магнезиум, калциум, јод, манган и бакар придонесуваат за нормален енергетски метаболизам.
  • Витамин Б1, Б2, Б6, Б12, витамин Ц, ниацин, биотин, магнезиум, бакар и јод придонесуваат за нормално функционирање на нервниот систем.
  • Витамин Ц, витамин Е, рибофлавин, цинк, селен, бакар и манган придонесуваат во заштита на клетките во организмот од оксидативно оштетување. Калциумот учествува во одржување на нормални коски и заби.

  Начин на примена:

  Растворете ја содржината на едно пакување (= дневна доза) во 100-150 ml негазирана вода или сок и земајте ја секој ден за време на или по оброк, заедно со таблетата и капсулите. Микронутриентите се потребни секојдневно, па согласно тоа се препорачува редовна употреба во подолг временски период.

  *
  *
  *