Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  ORTHOMOL VITAL M (вијали плус капсули)

  Производител: ORTHOMOL
  Orthomol® Vital m е граничен производ за мажи за менаџирање на хроничен замор, burn-out синдром, болести асоцирани со стрес со метаболни нарушувања. Специфичната ортомолекуларна комбинација на микронутриенти во Orthomol® Vital m ги обезбедува микронутриентите што се важни за нервниот систем и енергетскиот метаболизам. Едно пакување содржи 30 вијали и 60 капсули. Дневна доза = 1 вијала (течност спремна за пиење) плус 2 капсули
  SKU: 4260022691273
  4.100,00 ден
  i h

  Состав:

   

  Количина за дневна доза

   

  % Дневни вредности*

  Витамини

   

   

   

   

  Vitamin A

  450

  µg

  50

  %

  Vitamin C

  530

  mg

  590

  %

  Vitamin E (containing Alpha- and Gamma-Tocopherol)

  150

  mg

  745

  %

  Vitamin B1

  25

  mg

  2.080

  %

  Vitamin B2

  25

  mg

  1.920

  %

  Niacin

  60

  mg

  335

  %

  Vitamin B6

  20

  mg

  1.335

  %

  Vitamin B12

  6

  µg

  215

  %

  Vitamin K1

  60

  µg

  50

  %

  Vitamin D3

  15

  µg

  150

  %

  Folic acid

  400

  µg

  135

  %

  Pantothenic acid

  18

  mg

  300

  %

  Biotin

  165

  µg

  550

  %

  Минерали и елеметни во трагови

   

   

   

   

  Magnesium

  150

  mg

  31

  %

  Selenium

  50

  µg

  80

  %

  Iron

  8

  mg

  100

  %

  Zinc

  10

  mg

  90

  %

  Manganese

  2

  mg

  **

  %

  Copper

  500

  µg

  40

  %

  Chromium

  30

  µg

  100

  %

  Molybdenum

  60

  µg

  85

  %

  Iodine

  150

  µg

  70

  %

  Секундарни метаболити

  Bioflavonoids (од цитруси)

  5

  mg

  **

  Mixed carotenoids (containing beta-carotene, lutein and lycopene)

  5

  mg

  **

  Omega-3 fatty acids

  600

  mg

  **

  * % Дневните дози се базираат на 2,000 калории

  ** Дневните вредности не се утврдени

  Индикации: 

  Комбинација на микронутриенти за нервниот систем и енергетски метаболизам. Луѓето кои се многу зафатени, постојано под стрес или екстремно активно живеат имаат зголемена потреба од микронутриенти. Само комплекс и добро балансирана комбинација на микронутриенти може да му помогне на организмот да се справи многу поефективно со стресот  и да ги обезбеди неговите потреби за „полнење на батериите“ Orthomol® Vital m обезбедува:

  • Витамин Ц, рибофлавин (витамин Б2), витамин Б6, витамин Б12, фолна киселина, ниацин, пантотенска киселина и магнезиум придонесуваат за намалување на заморот и исцрпеноста.
  • Тиамин (витамин Б1), рибофлавин (витамин Б2), витамин Б6, витамин Б12, пантотенска киселина, ниацин, витамин Ц, биотин, магнезиум, калциум, јод, манган и бакар придонесуваат за нормален енергетски метаболизам.
  • Витамин Б1, Б2, Б6, Б12, витамин Ц, ниацин, биотин, магнезиум, бакар и јод придонесуваат за нормално функционирање на нервниот систем.
  • Витамин Ц, витамин Е, рибофлавин, цинк, селен, бакар и манган придонесуваат во заштита на клетките во организмот од оксидативно оштетување. Калциумот учествува во одржување на нормални коски и заби.

  Начин на примена:

  Земајте ја содржината од една вијала, подготвена за пиење (=дневна доза) секој ден со или по оброк, заедно со двете капсули. Добро протресете пред употреба. Препорачуваме редовна употреба на долгорочна основа, затоа што на организмот му требаат микронутриенти секој ден.

  *
  *
  *