Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  SYNERGY MAGNESIUM CITRAT + B6 X 60CAPS

  Производител: Al-Mak Flower, Inc.
  Магнезиумот учествува во многубројни биохемиски процеси во организмот. Тој е потребен за активноста на повеќе од 300 различни ензими, особено на оние кои учествуваат во производство на енергија. Важен е за невромускулен пренос на дразбата и минерализација на коските.Тој има есенцијално значење за правилно функционирање на мускулниот систем. Помага во создавање на енергија, во процесите на згрутчување на крвта и транспорт на глукоза во клетките. Како „антистресен минерал” помага за правилна работа на нервниот систем. Поради своите базни својства ја неутрализира желуделната киселина. Витамин Б6 има важна улога во процеси на разградување и апсорпција на белковини, јаглени хидрати и масти, нормално функционирање на нервниоот и имунолошкиот систем и има важна улога во создавањето на хемоглобинот во црвените крвни клетки. Тој ја зголемува апсорпцијата на магнезиумот во гастро-интестиналниот тракт.
  569,00 ден
  i h
  *
  *
  *