Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  SYNERGY VITAMIN B12 100mcg X 60sublingual tabl.

  Производител: Al-Mak Flower, Inc.
  Витамин Б12 е витамин растворилив во вода и е еден од најбитните микронутритиенти кои ги добиваме од намирниците од животинско потекло. Овој витамин учествува во низа процеси кои учествуваат во одржување на здравјето. Витамин Б12 игра важна улога во процесот на делба на клетките, допринесува за нормално функционирање на нервниот систем, учествува во метаболизмот на хомоцистеин и создавањето на енергија. Исто така овој витамин е од клучно значење за создавање на црвени крвни клетки, помага во намалување на заморот и зајакнување на имунитетот. Витамин Б12 е апсолутно важен за доброто ментално и физичко здравје.
  763,00 ден
  i h
  *
  *
  *