Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  SYNERGY VITAMIN K2 80mcg X 60 TBL

  Производител: Al-Mak Flower, Inc.
  Витамин К се нарекува и антихеморагичен витамин и фактор на долговечноста. Витамин К2 (менаквинон) е природен облик на витамин К кој го синтетизираат бактериите. Како липосолубилен витамин се складира во црниот дроб. Витаминот К2 е неопходен за правилно искористување на ресорбираниот калциум и неговото потполно вградување во коските. Витаминот К2 спречува создавање на калцификати во крвните садови, ‘рскавицата и меките ткива, кои во најголема мера настануваат кај лица кои континуирано примаат суплементи со калциум и витамин D3. Витаминот К2 истовремено го намалува и таложењето на калциумот во крвниот систем. Калцификацијата во крвта ја зголемува вкочанетоста и кревкоста на крвните садови, а понекогаш го попречува нормалниот протокот на крв до и од срцето.
  938,00 ден
  i h
  *
  *
  *