Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  INOSITOL 500mg x 100 капсули

  Производител: NOW FOODS
  Инозитол е нутриент од семејството Б-витамини. Тој е клучна компонента на клеточната мембрана и поради тоа е вклучен во испраќање на сигнал помеѓу клетките. Конкретно,инозитолот ја зголемува чувствителноста на различни рецептори.Инозитолот е присутен во сите клеточни мембрани, со највисоки концентрации во мозокот и централниот нервен систем, каде што игра важна улога во невротрансмитерната сигнализација.
  933,00 ден
  i h
  *
  *
  *