Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  L-CARNOSINE 500mg x 50 капсули

  Производител: NOW FOODS
  Л-Карнозин е дипептид кој го сочинуваат две аминокиселини, хистидин и бета аланин.Драгоцена и пред се важна супстанца која е составен дел на нашиот организам која се наоѓа во нервите, мускулното ткиво, срцето и кожата.Важност на карнозинот:Дегенеративни невролошки болести(Алцхајмерова и Паркинсонова болест,епилепсија, депресија, шизофренија,деменција, состојби предизвикани од мозочен удар).Спектар на аутистични болести (аутизам,Аспергеров синдром, дислексија и диспраксија, Тоуретов синдром и др.),Мускулна дистрофија.
  2.199,00 ден
  i h
  *
  *
  *