Пребарување
Сите категории
  Menu Close

  METHYL B-12 1000mcg x 100 лозенги

  Производител: NOW FOODS
  Витаминот Б-12 се сретнува во повеќе форми од кои метил формата е најстабилна и најчесто се употребува како витамински додаток.Витаминот Б-12 има важна улога во добивањето енергија од мастите, јагленохидратите и протеините, а учествува и во создавањето на црвени крвни зрнца.Овој витамин учествува во создавањето и одржувањето на миелинската обвивка (заштитна обвивка околу секоја клетка), со тоа се обезбедува брз пренос на нервните импулси.
  1.046,00 ден
  i h
  *
  *
  *